Vragen? Neem contact met ons op!

078 69 184 05

Graag stel ik me aan u voor. Ik ben Ineke Nelemans. Ik ben getrouwd en wij hebben 2 volwassen zoons en een schoondochter. Ik ben in Dordrecht geboren en woon momenteel in Herwijnen.

Ruim 11 jaar heb ik twee werkvelden kunnen combineren. Enerzijds werkte ik als logopedist in een verpleeghuis. Voornamelijk op de revalidatieafdeling waar mensen revalideerden die een beroerte hadden gehad. Ook heb ik veel mensen met chronische ziekten begeleid  Het verlies, de rouw, het weer opkrabbelen na een herseninfarct heb ik van dichtbij meegemaakt. Ook de impact die dit heeft op de naasten. Het verwoorden van onderliggende emoties, daar waar de taal ontbrak, heb ik als een belangrijk onderdeel van mijn werk gezien. Samen zoeken naar nieuwe vormen van communicatie, met soms beperkte mogelijkheden, maar wel vanuit echt contact.

Anderzijds heb ik na een unieke creatieve zang-stemopleiding in Duitsland (2004-2007) veel mooie activiteiten kunnen ontwikkelen met dirigent Niels Kuijers. Deze klankmethode was in Nederland nog vrij onbekend. Ik heb met passie een bijdrage kunnen leveren aan de verspreiding hiervan in Nederland door het organiseren van workshops, studiedagen, weekenden, koorreizen naar Engeland. Ik gaf individuele lessen in mijn praktijk aan huis. Van deze lichaamsgerichte manier van ervaren en leren "profiteer" ik nog elke dag.

Vanuit een kerkelijke opvoeding en op latere leeftijd een eigen spirituele ontwikkeling heb ik mijn horizon verbreed. Ik sta open voor zienswijzen vanuit verschillende culturen en inspirerende mensen van vroeger en nu. Ik geniet van het zingen in een Vocaal Ensemble te Gorinchem, van de natuur, tuinieren, van de dialoog, kunst en cultuur, een goed boek. Van een stapje naast het bekende. 

Sinds 1 september 2021 ben ik gestopt met mijn werk in het verpleeghuis en de zangpraktijk lag vanwege corona al langer stil. 

Al eerder had ik gesprekken met Nieko Noordzij over zijn vak, juist in een periode waarin ik persoonlijk veel met overlijden te maken had. De intensiteit en de geheel eigen kleur en sfeer van ieder sterven en van het stervensproces hebben mij diep geraakt. Dit is het punt van waaruit ik start en me verder bekwaam door een opleiding en inwerkperiode bij Jan en Nieko. Ik hoop u met evenveel bezieling en zorgvuldigheid te kunnen begeleiden wanneer dat nodig mocht zijn.