wils­beschikking

Vragen? Neem contact met ons op!

078 69 184 05
Duidelijkheid
Soms genegeerd
duidelijkheid

De laatste wilsbeschikking is bedoeld om duidelijkheid te geven over hoe de uitvaart moet gaan verlopen en om alle wensen daaromtrent kenbaar te maken. Dit kan:

  1. Door een persoonlijk codicil, een handgeschreven brief (waarin niet doorgestreept is, of verbeteringen zijn aangebracht), die is voorzien van een plaats, datum en handtekening. Wijzigingen op de inhoud van een codicil/wilsbeschikking kunnen aangebracht worden door het schrijven van een extra codicil, waarin de wijziging duidelijk wordt omgeschreven. Uiteraard moet de extra codicil ook weer voorzien zijn van een plaats, datum en handtekening.
  2. Het invullen van het wilsbeschikkingsboekje, waarbij elke pagina voorzien moet zijn van een paraaf, en de laatste bladzijde gedateerd en ondertekend moet zijn.
Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

soms genegeerd

Helaas is het onze ervaring dat een wilsbeschikking soms gedeeltelijk of zelfs vrijwel geheel wordt genegeerd. Het is daarom verstandig om het opstellen van een wilsbeschikking (d.m.v. het invulboekje) te doen in aanwezigheid van een tweede persoon uit uw eigen familie- of kennissenkring. Deze persoon kan de wilsbeschikking mede ondertekenen. Op deze manier kan er ook daadwerkelijk op worden toegezien dat e.e.a. wordt uitgevoerd zoals in de wilsbeschikking is opgetekend.

Download/print pdf-bestand: Wilsbeschikking invulboekje

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

Blog en nieuws

Blog  •  9 april 2020

Ficaborp orposam quidit eius es ide doluptat lorem

> Meer lezen

Nieuws  •  20 april 2020

Itatiis aut quam, se odiaerro modi qui

> Meer lezen

Blog  •  9 april 2020

Equi sitatat iorererorest aut ent itatiis ipsum dolor

> Meer lezen