rouwauto's en volgauto's

Vragen? Neem contact met ons op!

078 69 184 05

In ons bedrijf beschikken wij over een eigentijdse Mercedes rouwauto (primeur in de uitvaartbranche!), met daarbij twee bijbehorende Mercedes volgauto's. Hier zijn we uiteraard heel erg blij mee en trots op. Maar natuurlijk leveren wij ook een staatsie rouwauto (met indien nodig bijpassende volgauto's) in de kleuren donkergrijs, zwart, lichtgrijs of wit. Verder hebben wij op verzoek van families in de afgelopen jaren ook gebruik gemaakt van alternatief rouwvervoer. Welk rouwvervoer er wordt gebruikt bij een uitvaart, wordt vooraf altijd besproken en overlegd.

Eigen rouwvervoer
Staatsie rouwvervoer
Alternatief rouwvervoer
Rouwvlaggetjes
Rolstoelauto
Extra
ons eigen rouwvervoer

Onze nieuwe, eigentijdse Mercedes rouwauto is een primeur in de uitvaartbranche! De rouwauto is in eigen beheer gemaakt naar onze visie en inzichten, en hierdoor zowel van buiten als van binnen volledig afgestemd op onze persoonlijke wijze van werken. De rouwauto wordt niet alleen als overbrengauto gebruikt, maar wordt (door de hieronder beschreven persoonlijke mogelijkheden) ook steeds meer gebruikt bij de rouwstoet op de dag van de uitvaart.

sdg mercedes rouwauto
Stripes of hope

Aan de buitenzijde van de rouwauto hebben we aan de beide zijkanten met opzet een zwart vlak (symbool van de dood) aangebracht, met twee zilverkleurige 'stripes of hope', die de eerste stralen van de zonsopgang voorstellen. Voor mensen die christen zijn is dit het teken van Pasen, de opstanding uit de dood. Anderen zien het als een teken van licht, dat het duister van verdriet doorbreekt. De strepen reflecteren in het donker.

Verlicht paneel achterzijde

Aan de achterzijde van de rouwauto is een paneel aangebracht dat van onderaf verlicht kan worden. Dit paneel stelt symbolisch de zonsopgang voor. ('Licht overwint het duister'). Het sluit naadloos aan bij symboliek van de 'stripes of hope'. De verlichting aan de achterzijde is alleen aan als er een overledene in de rouwauto wordt vervoerd.

De symboliek aan de buitenzijde van de rouwauto is al door veel mensen gezien, en begrepen!

'Kamertje'

Van binnen is onze rouwauto heel praktisch ingericht. Er zijn voor ons onder de vloer heel handige opbergmogelijkheden voor kamerschermen, enz. Verder is er een heel ruime bergkast gemaakt die heel mooi is weggewerkt. Hierin passen koelingen, kistdeksels, geluidsinstallatie voor op de begraafplaats, enz. Wat zichtbaar blijft, is een mooie en opgeruimde ruimte. Een soort 'kamertje'. Dit kamertje kan worden voorzien van persoonlijke details.

sdg rouwvervoer kist binnen 2
sdg rouwvervoer kist binnen
LCD-scherm

In de rouwauto is een LCD-scherm opgehangen. Hierop kan een foto van de overledene, een tekst, of een foto van een schilderij, of iets anders dat heel persoonlijk is, worden afgebeeld. Ook een persoonlijk filmpje behoort tot de mogelijkheden. (Soms wordt het 'scherm' niet gebruikt en blijft het gewoon uit).

Links en rechts van de kist zijn wissellijsten bevestigd. Deze hebben dezelfde functie als de fotolijstjes die thuis aan de muur hangen. De ene keer worden er foto's in gedaan, de andere keer de tekst van een gedicht, lied, of Bijbelvers.

Muziek

In het 'kamertje' is verder de mogelijkheid om (persoonlijke) muziek te laten klinken. Van deze mogelijkheid wordt heel veel gebruik gemaakt. Persoonlijke muziek dat heel rustig op de achtergrond klinkt, gecombineerd met persoonlijke foto's en teksten maken duidelijk het verschil. Elke keer zien we dat mensen (in een kring) een tijdje stilstaan achter de auto, gewoon om te kijken en/of te luisteren.

Doordat onze rouwauto zo is ingericht en persoonlijk gemaakt kan worden, is het in- en uit de auto halen van de overledene een bijzonder en heel waardevol ritueel geworden.

Detail

Een niet onbelangrijk detail tijdens het vervoer (naar een kerk, aula, of begraafplaats) is, dat het licht in het 'kamertje' aan blijft. Als er muziek gebruikt wordt, blijft ook dat doorlopend klinken. De overledene zelf ziet of hoort dat niet, maar familieleden die de rouwauto volgen weten dat wel. Deze wetenschap doet, zowel gelovige als nietgelovige mensen, goed. Na afloop van een uitvaart geven mensen dat steeds weer aan. "Die rouwauto.... dat was toch wel heel erg mooi!"

sdg rouwvervoer mercedes
Volgauto's

Onze twee bijpassende Mercedes (C-klasse) volgauto's maken het geheel compleet en af! (Extra: In de volgauto's kan tijdens het rouwvervoer dezelfde muziek klinken als er op dat moment in het 'kamertje' achterin de rouwauto klinkt.)

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

staatsie rouwvervoer

De Mercedes staatsie rouw- en volgauto's kunnen verder geleverd worden in de kleuren zwart, grijs en wit. Uiteraard zijn er per kleur indien nodig meerdere volgauto's beschikbaar:

sdg volgauto zwart
sdg rouwauto zwart
sdg volgauto grijs
sdg rouwauto grijs
sdg volgauto wit
sdg rouwauto wit

In de kleuren blauw en rood kan alleen de rouwauto geleverd worden. (Als er hierbij volgauto's nodig zijn dan kunnen er grijze of witte auto's gebruikt worden.)

sdg rouwauto blauw
sdg rouwauto rood
Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

alternatief rouwvervoer

In de loop der tijd hebben wij op verzoek van families, ook gebruik gemaakt van alternatief rouwvervoer. O.a. de uitvaartbus, waarin tegelijk met het vervoeren van de overledene, 15 personen kunnen plaatsnemen. Ook de loopkoets is in sommige plaatsen gewild. En zelfs het gebruik van de rouwkoets met paarden hebben we een aantal keren meegemaakt. Alternatief vervoer: blijvend bijzonder!

sdg uitvaartbus
sdg rouwvervoer loopkoets
sdg rouwkoets

Verder zijn er nog andere vervoersmogelijkheden, aanhangwagen, fiets, enz. (Tot nu toe hebben wij hiervoor geen vraag gehad.)

sdg uitvaartaanhangwagen
sdg uitvaartfiets
Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

rouwvlaggetjes

Als een familie besluit om met eigen personenauto's achter de rouwauto aan te rijden, dan worden alle personenauto's, bij het formeren van de rouwstoet, door ons voorzien van 2 rouwvlaggetjes. Dit geeft duidelijkheid voor de overige weggebruikers.

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

rolstoelauto

Als iemand van de familie rolstoelafhankelijk is, dan kunnen we zorgen voor een (reclamevrije) rolstoelauto. Deze zijn beschikbaar in de kleuren zilvergrijs, en donker antraciet.

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

extra

Als er achter de rouwstatie mensen meelopen, kan (uiteraard na overleg) uit het oogpunt van veiligheid ons kleine bedrijfsautootje aansluiten. Dit voorkomt dat achteropkomend verkeer te dicht achter de rouwstoet komt. Voor mensen die achteraan lopen is dit veiliger.

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

om te
downloaden...
contact

Blog en nieuws

Blog  •  9 april 2020

Ficaborp orposam quidit eius es ide doluptat lorem

> Meer lezen

Nieuws  •  20 april 2020

Itatiis aut quam, se odiaerro modi qui

> Meer lezen

Blog  •  9 april 2020

Equi sitatat iorererorest aut ent itatiis ipsum dolor

> Meer lezen