op­baring

Vragen? Neem contact met ons op!

078 69 184 05
Thuisopbaring
Opbaringen locaties
Overig
thuisopbaring

Als er de praktische mogelijkheid is, dan gaat onze voorkeur uit naar een thuisopbaring. Een thuisopbaring biedt veiligheid, vertrouwen en geborgenheid. Afhankelijk van de nagelaten wil van de overledene, of wensen van nabestaanden, kan een overledene in een bed, of in een open- of gesloten kist worden opgebaard. Afhankelijk van de situatie zal er een bed- of een kistkoeling gebruikt worden. Er kan ook voor gekozen worden om bijvoorbeeld 2 dagen op bed op te baren, en daarna nog 3 dagen in een kist.

Thanatopraxie

Ten behoeve van de (thuis)opbaring wordt soms gebruik gemaakt van thanatopraxie

Bed-/kistkoeling

Wij beschikken over meerdere bed- en kistkoelingen. Een bedkoelplaat (zie afbeelding links) is een soort 'schelp' die onder de rug van de overledene wordt aangebracht. Ook bij warm weer is deze koeling toereikend voor de opbaring op bed. Bij een kistkoeling (zie afbeelding rechts) staat de kist op de koelplaat. Door middel van een 'rok' om de kist wordt de koeling aan het oog onttrokken. 

sdg opbaring kistkoeling
Materialen t.b.v. de thuisopbaring

Indien nodig maken wij t.b.v. een thuisopbaring gebruik van onze kamerschermen. Hiermee kunnen we heel eenvoudig een afgescheiden ruimte realiseren, of dingen aan het oog onttrekken. Met behulp van kamerschermen hebben we diverse keren, in bijvoorbeeld een garageruimte van een woning, een keurige opbaarkamer gecreëerd. Met behulp van staande lampen, waarvan het licht gedimd kan worden, brengen we dan de juiste (sfeer)verlichting aan.

sdg opbaring materialen
Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

opbaringen in verzorgingshuizen, aula's en uitvaartcentra

Uiteraard verzorgen wij opbaringen in de verzorgingshuizen, aula's, uitvaartcentra, verenigingsgebouwen, enz. Hierbij kan, afhankelijk van de situatie ter plaatse, soms ook gebruik gemaakt worden van een zogenaamde '24-uurs kamer'. 

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

overig

Wij maken het echter ook mee dat er, vaak naar aanleiding van een persoonlijke herinnering, voor een alternatieve locatie gekozen wordt zoals een tuinhuis, een (voetbal)kantine, enz. Door de loop van de jaren hebben we gezien hoe mensen op een voor hen heel waardevolle manier, persoonlijk afscheid konden nemen.

Vragen? Direct persoonlijk contact!
Johan Noordzij

johan@sdgdienstenverlening.nl
078 69 184 05

Blog en nieuws

Blog  •  9 april 2020

Ficaborp orposam quidit eius es ide doluptat lorem

> Meer lezen

Nieuws  •  20 april 2020

Itatiis aut quam, se odiaerro modi qui

> Meer lezen

Blog  •  9 april 2020

Equi sitatat iorererorest aut ent itatiis ipsum dolor

> Meer lezen