Uitvaartvormen

Weg header

Verschillende mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven zijn o.a.:

Een uitvaart die voor iedereen toegankelijk is

Iedereen die dat wil heeft de gelegenheid om afscheid te nemen en bij de uitvaart aanwezig te zijn. Om mensen op de hoogte te stellen, worden vooraf rouwkaarten verstuurd, advertentie(s) geplaatst, of een mailing gedaan.

Een uitvaart in besloten kring

Bij een uitvaart in besloten kring wordt een geselecteerd gezelschap uitgenodigd. Bijvoorbeeld alleen naaste familie en vrienden. Wel wordt er een grotere groep mensen geïnformeerd over het overlijden.

Een uitvaart in stilte

Een uitvaart in stilte is een uitvaart waar bijvoorbeeld alleen de naaste familie bij aanwezig is. Meestal wordt het overlijden pas na de uitvaart bekendgemaakt.

Afscheidsplechtigheid voor iedereen toegankelijk, gevolgd door een uitvaart in besloten kring

Om verschillende redenen kiezen mensen er soms voor om een afscheidsplechtigheid voor iedereen toegankelijk te houden, maar de uitvaart zelf vindt dan in een besloten kring plaats. De uitvaart kan hierbij ook een dag later plaatsvinden.

Condoleancebezoek voor iedereen, met uitvaart in besloten kring

De avond of dag(en) voor de uitvaart wordt er een condoleancebezoek georganiseerd waar iedereen afscheid kan nemen en condoleren. De uitvaart die dan vaak de andere dag plaatsvindt gebeurt dan in besloten kring.