Uitvaartkisten

Kisten op rij

Uitvaartkisten zijn er in heel veel verschillende soorten, modellen, materialen en prijsklassen. De keuze van een uitvaartkist wordt tijdens een gesprek steeds zorgvuldig besproken.

PDF-bestand van ons kistenassortiment: Om, met name in het weekend, direct en adequaat van dienst te kunnen zijn hebben wij in ons bedrijfspand een eigen depot met zo'n 20 uitvaartkisten. Klik op de link om het pdf-bestand te openen: kistenassortiment

Andere modellen: Kunt u geen keuze maken uit de modellen die wij op voorraad hebben, of wilt u een kist geheel naar eigen wens samenstellen, dan kan dat natuurlijk altijd in overleg.

Handgrepen: Alle uitvaartkisten die wij hebben, zijn vrijwel altijd voorzien van 8 handgrepen, 3 aan elke zijkant, 1 aan de hoofdzijde en 1 aan het voeteneinde.

Schroeven: Over het algemeen zijn de kisten voorzien van zogenaamde 'houten-bolschroeven', die bedoeld zijn om met de hand vast te draaien. Andere uitvaartkisten zijn afgebeeld met 'verzonken-schroeven'. Deze worden met een kruiskopschroevendraaier vastgedraaid en daarna voorzien van een plat plastic dopje dat dezelfde kleur heeft als de kist.

Afmetingen: Al onze uitvaartkisten zijn van binnen standaard 195 cm lang en 52 cm breed. De uitwendige/transport maten zijn: 210 cm lang, 68 cm breed, en 41 cm hoog (met een vlak dekstel).

Symboliek: Bij de keuze van een uitvaartkist wordt ook rekening gehouden met symboliek. Indien nodig doen wij, na goed luisteren, hierin een voorstel. Een voorbeeld van symboliek is de 'regenboog' uitvaartkist, die we (n.a.v. een voorbespreking) hebben laten maken voor iemand die heel bewust christelijk geloof tot uiting wilde brengen. Bewust is hierbij zelfs de binnenbekleding hemelsblauw uitgevoerd, en zelfs de kleuren zijn precies in de juiste volgorde aangebracht, incl. de handgrepen. 

Regenboogkist

 

Fotoprint op de kist: Door middel van een fotoprint op de kist ontstaat er een heel persoonlijk geheel. Uiteraard neemt het realiseren hiervan extra tijd in beslag.

 

Kist piano

 

Voor meer voorbeelden zie: persoonlijke uitvaartkist