Orgelspel

Orgelfront 3

Nog een extra muzikale service die wij kunnen bieden is het orgelspelen, met name het begeleiden van de samenzang bij kerkelijke uitvaartdiensten. Inmiddels hebben we allebei in tal van kerken en aula's gespeeld.

Voor verschillende voorgangers van kerken is het een uitkomst dat wij, naast het organiseren van de praktische zaken van een uitvaart, ook hiervoor beschikbaar zijn. Niet iedere kerk of gemeente heeft voldoende organisten. Daarbij komt ook nog eens dat de organist van een kerk niet altijd beschikbaar is op de dag van de uitvaart. Is dat wel zo, dan spreekt het voor zich dat wij dan niet het orgel bespelen.

Ook al wordt er in verschillende gemeenten met begeleiding van andere instrumenten gezongen, het orgel (koning van de instrumenten) heeft voor velen nog steeds niet af gedaan. Sterker nog, in en rond een uitvaartdienst speelt het, letterlijk en figuurlijk, nog heel vaak een belangrijke rol. Heel veel mensen kunnen er nog steeds van genieten. Mooie muziek van Bach, of een improvisatie over een bekende melodie, er is niets mis mee.

P.S.: Interesse in de orgelkunst, en het orgelspelen zelf, het is voor ons als broers al van jongs af aan een persoonlijke hobby die we met elkaar delen, en in ons werk praktisch kunnen toepassen.