Onze kleding

Bedrijfskleding: Kleding heeft alles te maken met beeldvorming en het is belangrijk om daar aandacht voor te hebben. Onze bedrijfskleding is standaard een (heel licht gestreept) donker antraciet pak en wit overhemd met een paars-gestreepte stropdas (zie ook onze foto op de hoofdpagina).

Kleur stropdas: Afhankelijk van de situatie wisselen wij regelmaat onze stropdas. Het lijkt een klein detail, maar we hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat ook dit, zeker op de dag van de uitvaart, juist een verschil kan maken.

stropdas grijs

Naast de grijze stropdas hebben wij nog stropdassen in de kleuren blauw, groen, rood en wit.

stropdas blauw   stropdas groen   stropdas rood   Stropdas wit

Tenue bij uitvaart: Net als de kleur stropdas is ook het tenue op de dag van de uitvaart een punt van bespreking en overleg. Vrijwel altijd dragen wij gewoon ons donker antraciet kostuum. De meeste mensen vinden het prettig als wij 'gewoon' doen. Soms gebeurt het dat familieleden het wel op prijs stellen als wij op de dag van de uitvaart wel een zwarte jacquet met een bijbehorende zwarte (of grijze streepjes)broek dragen. Uiteraard doen wij dat dan.

Jaquet   Costuum

Hoed: Het dragen van de klassieke hoed doen wij in principe niet! Daar voelen wij ons gewoon niet goed bij. Wel snappen wij dat er situaties zijn dat een hoed bij kan dragen tot een stijlvol geheel. Als dat zo is, dan dragen wij de hoed in de hand.

uitvaartverzorger-met-hoed-handschoenen

Kleding medewerkster: Onze medewerkster Yvonne draagt kleding in onze bedrijfskleuren. Haar werktenue bestaat daarom uit een antraciet broek met paars jasje.

Kleding van onze dragers: Als er besloten wordt dat de overledene niet door familieleden of vrienden gedragen wordt, dan is het altijd een punt van bespreking of onze dragers wel of geen hoed moeten dragen, of ze een grijze of zwarte jas moeten dragen, en of ze de lange jas of een colbertje aan moeten. Soms, als het bij de situatie past en het de wens van de familie is, doen onze dragers hun werk in casual kleding.

Dragers grijs zonder hoed  Dragers zwart met hoed