Kosten uitvaartverzorging

uitvaartkosten

Wat een uitvaart kost is niet zomaar te zeggen. Het maakt hierbij niet uit of het om een uitgebreide of een eenvoudige uitvaart gaat. Een uitvaart is en blijft ´maatwerk´. Vergelijken met andere uitvaarten heeft daarom geen zin, er is geen uitvaart hetzelfde. Ook omdat wij open staan voor de inbreng van mensen zelf kennen wij geen ´standaardprijs´.

Telefonische vraag: Als wij gebeld worden voor informatie over uitvaartkosten stellen wij altijd voor om eerst vrijblijvend een (telefonisch) gesprek te hebben. Als e.e.a. voldoende duidelijk is voor ons, wordt een begroting op maat gemaakt en afgegeven. Hierbij gaat het niet alleen om ons werk, maar het maakt ook nogal uit in welke plaats u woont m.b.t bijvoorbeeld kosten van de begraafplaats. Ook crematoria verschillen onderling in prijzen.

Voorbespreking: Bij een voorbespreking van een uitvaart hoort bij ons ook het maken van een kostenoverzicht. Op basis van het gesprek dat er is geweest, stellen wij een begroting op, die voor die betreffende situatie van toepassing is.

Overlijdenssituatie: Bij een overlijdenssituatie wordt door ons, een of twee dagen later, een begroting van de kosten overlegd. We maken zo goed mogelijk een inschatting en wij leggen uit welke posten nog variëren kunnen. N.a.v. de begroting heeft een familie gelegenheid om nog dingen te cancellen of te wijzigen. Wij zien het overigens al bij een eerste gesprek, waarbij best belangrijke beslissingen vallen, als onze taak om juist ook in financiële zin mee te denken, en er rekening mee te houden dat de keuzes die gemaakt worden wel naar draagkracht zijn.

Goedkope uitvaarten: In schrijnende situaties, waar er helaas heel weinig middelen zijn om een uitvaart te kunnen betalen, proberen wij zo goed mogelijk mee te denken en mee te helpen, creatief te zijn in het vinden van oplossingen en alternatieven. Meerder keren hebben wij op deze manier, tot dankbaarheid van nabestaanden, toch een respectvol afscheid kunnen verzorgen.

Als er iets niet goed gaat: Ons werk blijft echter ook mensenwerk, en waar mensen zijn wordt 'gemenst', d.w.z. soms gaat er helaas ook wel eens iets niet goed. Voor zulke situaties draaien wij ons hoofd niet weg. Het minste wat ons dan te doen staat is een tegemoetkoming in de kosten overleggen. Hierin zullen wij dan ook coulant zijn.