Broers Jan en Nieko

Broers, collega's, vrienden, ('de jongens'): Niet iedereen heeft het voorrecht dat zijn broer tegelijk ook zijn collega, beste vriend en vertrouweling is. Voor ons, Jan (1964) en Nieko (1972), is het echter zo normaal, dat wij het bijzondere ervan bijna niet meer zien. Mensen merken dat wel op en het is dan ook niet voor niets dat ze soms zeggen als ze ons nodig hebben: "bel 'de jongens' maar" of "we bellen de gebroeders". Wij rekenen gewoon op elkaar. Niet alleen ons uitvaartwerk, maar zelfs ook onze interesses in religie/levensbeschouwing en mensen zelf, delen we met elkaar. En alsof dit nog niet genoeg is, begrijpen we elkaar ook nog eens behoorlijk in onze hobbies; Jan in het orgelen, en Nieko in het dichten. Samen staan we met passie en overtuiging achter ons werk. Beiden gesteund door onze opleidingen, en zeker niet minder de inmiddels jarenlange ervaring, die ons beiden op een bijzondere manier hebben gevormd en verrijkt.

Geen tweelingen: Onderlinge ruzie kennen wij niet, dat is verloren energie en daar houden wij niet van. Meningsverschillen kennen we wel, en dat is maar goed ook. We mogen dan wel broers zijn, maar we zijn geen tweelingen. Ooit hebben we met elkaar afgesproken dat we naar elkaar toe onze mening niet onder stoelen of banken steken. We zeggen ronduit wat we denken. Als de een bijvoorbeeld een zwarte rouwauto wil en de ander een witte, dan komt er geen grijze. We luisteren naar elkaars argumenten, slapen er nog eens een nachtje over, desnoods nog een, dat werkt beter. Daarna hakken we een knoop door, het is dan het een of het ander. We komen er dan niet meer op terug, maar gaan samen achter het besluit staan. Onderling, achter elkaars rug om zeuren, holt je alleen maar uit en het beneemt je zowel werklust als levensplezier.

Op elkaar rekenen: Bij het uitvaartwerk wisselen onze taken elkaar af. Dan heeft de een het werk achter de schermen, dan weer de ander. Als de een tijdens een uitvaart voor in een kerk of aula zijn mededelingen doet, staat de ander buiten het gebouw klaar en zorgt dat alles perfect in orde is. Op elkaar kunnen rekenen, dat is een fijn gevoel. En zeker de wetenschap dat we beiden in staat zijn om snel en adequaat te reageren op onverwachte situaties. Mede ook hierdoor zijn we in staat om steeds weer een perfecte organisatie neer te zetten.

Jan en Nieko