Foto/video/geluidsopname

Camera 1Fotoboek Camera 2

 

Indien gewenst, zijn wij in staat om van een uitvaart een foto- of videoimpressie te maken. Redenen tot het maken van foto's of een video kunnen onder andere zijn:

- Jonge kinderen die een ouder verliezen. Voor hen kan het later van grote waarde zijn.

- Voor familieleden of vrienden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn.

- Voor uzelf. Het kan u helpen om een completer beeld van een uitvaart te krijgen.

 

Foto 

In verband met de Wet bescherming persoonsgegevens (sinds 25 mei 2018) mogen wij als uitvaartverzorger niet meer zonder opdracht foto's maken.

Wij maken dus geen foto's als u niet voor deze dienst heeft gekozen. De foto's worden alleen aan u verstrekt, en daarna vernietigen wij onze fotobestanden.

Verder geven wij duidelijk in een liturgieboekje/orde van dienst, of via bordjes, of mondeling aan als er beeldmateriaal gemaakt zal worden.

 

Video

De laatste jaren zien wij echter ook dat mensen steeds meer met hun mobiele telefoon delen van de uitvaart vastleggen. Los hiervan kan het heel waardevol zijn om, in plaats van foto's, een professionele videoproductie te maken. Dit hebben wij in de afgelopen jaren meerder keren laten verzorgen, met werkelijk een heel mooi resultaat. 

Videoopname

 

De laatste jaren zien wij echter ook dat mensen steeds meer met hun mobiele telefoon delen van de uitvaart vastleggen en filmpjes maken.

 

Geluidsopname

Ook voor het door ons (laten) maken van een geluidsopname (wavmp3/mp4), aangeleverd op CD en/of USB moet i.v.m. de Wet bescherming persoonsgegevens een opdrachtformulier getekend worden.

 

Geen archief!

Van de beeld- en/of geluidsopnamen houden wij geen archief bij. Uiterlijk 7 dagen na het overhandigen aan de familie worden de bestanden bij ons gewist.

 

Opdrachtformulier (pdf):

Opdrachtformulier voor beeldmateriaal

Opdrachtformulier voor geluidsopname